dbase kardb       .

menu karawanken

Eerdere uitvoeringen

12 januari 2020


27 oktober 2019


 

Op zondag

5 november 2017 Markant Uden

26 november 2017 Nesterle Nistelrode

14 januari 2018 Wapen van Reek

28 januari 2018 St Jozefkerk Oss

organiseert

Mannenkoor de Karawanken


DE MAASHORST SUITE”

 

In 2017 bestaat Mannenkoor De Karawanken 40 jaar en om dit jubileum te vieren wil het koor een unieke uitvoering geven, met vier concerten in de Maashorstgemeenten, onder leiding van dirigent Marcus de Haard. (zie hiernaast)

Waarom “De Maashorst Suite”?
De meeste leden van het koor komen uit de regio waarin natuurgebied de “Maashorst” is gelegen, omgeven door de aangrenzende gemeenten Uden, Bernheze, Oss en Landerd. Juist dit gebied is gekozen als inspiratiebron voor een concert, waarbij in beeld, woord en klank diverse aspecten van de Maashorst voor het voetlicht gebracht worden.

Belangrijke elementen vanuit het Maashorstgebied komen aan bod: de breukrand, het stroomgebied van de Maas, waardoor de Maashorst zijn huidige vorm heeft gekregen, de natuur in al haar vormen, de schitterende mengeling van bos en heide, activiteit en rust, stilte en ontmoeting. Ook denken we aan de opgravingen, die aan het licht brengen hoe mensen in dit gebied gewoond, gewerkt en geleefd hebben. En natuurlijk Vluchtoord waar vele vluchtelingen uit België in de Eerste Wereldoorlog gastvrij onderdak vonden. Voldoende  om in woord, beeld en gezang een groots en aansprekend concert te geven.


Mannenkoor “De Karawanken”, gevestigd in Uden/Volkel, is in 1977 ontstaan uit een dubbel mannenkwartet, dat geleidelijk aan uitgroeide tot een groot regionaal koor in Noordoost Brabant. Het koor bestaat uit ongeveer 60 leden, die als enthousiaste amateur-zangers graag concerten geven. Maar ook gezelligheid en vriendschap zijn belangrijke waarden. De naam "De Karawanken" is ontleend aan een gebergte uit het gebied waaruit het aanvankelijke repertoire (Duits- en Slavisch-talig) zijn oorsprong had.

Sponsors van de Maashorst Suite:

 

 


 

 


 

Concert "Harba Lorifa" 30 november, om 15.00 uur en 19.30 uur in de Kruisherenkapel, Uden.

Met medewerking van Harmonie Sint Caecilia uit Volkel.

Klik op de affiche voor foto's...


 

11-12-13 juli Fabriek Magnifique

VEGHEL - ‘Indrukwekkend’ is naast het woord mooi wel wat het meest werd uitgesproken door de bezoekers na de anderhalf uur durende voorstelling Jeanne d’A; OnsSjan tijdens Fabriek Magnifique. Regisseuse Anny van Hoof hielp voor aanvang het publiek even de historie van de bekende vrouw te herinneren.

Van Hoof sprak verder over ‘Krachtige vrouwen over de dood heen’. En dat was voelbaar tot bij de kleine 7-jarige speelster aan toe. De spelers tussen de 3,5 en 74 jaar hebben ongetwijfeld een heel proces achter de rug om tot deze amateurproductie te kunnen komen. Zang, dans en toneelspel en dat allemaal met een passie die met tijden zelfs adembenemend was. Voeg daar peuters aan toe die op hun eigen wijze meespeelden, het concert in de ruimte er naast dat onbedoeld te horen was en natuurlijk de muzikale a capella bijdrage van het regionale koor de Karawanken, die verder ging dan dat. Inderdaad de productie van Het Groote Hoofd is een indrukwekkende bijdrage op Fabriek Magnifique.


15 juni Carat-concert in Helmond


27 april Lenteconcert in Kruisherenkapel


30 maart Singsation